MOZAÏQUE SONGFESTIVAL DEN HAAG

 

MEER INFO

Mozaïque Songfestival 2010

Twaalf Haagse artiesten met liedjes in het Nederlands, Arabisch, Frans, Indonesisch, Hindoestaans, Chinees, Hebreeuws, Spaans, Papiamento, Swahili, Jiddisch en Engels streden op donderdag 25 februari tegen elkaar in de tweede editie van het Mozaïque Songfestival Den Haag. Het songfestival werd gehouden in Theater de Regentes aan de Weimarstraat.

Alle deelnemende artiesten werden beoordeeld door vakkundige juryleden afkomstig uit de Haagse stadsdelen. De jury stond onder leiding van de Haagse wethouder Rabin Baldewsingh (burgerschap) die het initiatief voor het evenement nam en vervolgens de R.G. Ruijs Stichting enthousiast kreeg om het te organiseren.

De deelnemers aan het Mozaique Songfestival 2010 waren (in alfabetische volgorde):

o Amos Ben-Tal
o Aneta
o Anil Tangali
o Carl Appelbaum
o Daniel Sensit
o Haags Klezmer Trio
o HarMoney Music
o Jack & Jill
o Kookaburra
o Matisos
o May Lam
o Stephen Summer

Aan het eind van de avond wees de jury de latinformatie Kookaburra aan als winnaar van het Mozaïque Songfestival Den Haag 2010.

Prijzen
De winnaar krijgt CD-singles met het winnende lied en mag optreden op het 5 Mei Festival.

Het Mozaïque Songfestival Den Haag wordt uitgezonden op Den Haag TV op maandag 1 maart (21.15 - 22.45 uur) en dinsdag 2 maart (21.15 - 22.45 uur).

Het Mozaïque Songfestival is voortgekomen uit een initiatief van de Haagse wethouder Rabin Baldewsingh (burgerschap), die de R.G. Ruijs Stichting verzocht om het te organiseren. "Ik heb dit songfestival geïnitieerd om te laten zien hoe mooi diversiteit kan zijn. In een multiculturele stad als Den Haag klinken vele prachtige talen, soms zelfs door elkaar in het straatbeeld. Dat is goed, maar er is slechts één taal die ons aan elkaar bindt en dat is zondermeer het Nederlands. Dat moeten we steeds blijven benadrukken. Maar om de diverse actief gesproken talen in onze stad te erkennen en te herkennen denk ik dat het leuk is die te laten klinken op een multicultureel songfestival."

 

AANMELDINGEN

De volgende artiesten en bands hebben zich aangemeld:

Capisce
Daniel Sensit
Laid Attiaoui
Bay-G en Riff-G
Het Prachtmeidenkoor
Carl Appelbaum
Cup of Tree
De Echtûh Mannûh
Robin Brock
Bruno Gatinet
Mr. Enforcer
Robert Blanc
RebelMusic
SecondHand SuperHeroes
The Levi's
November's Dream
Aneta
Anil Tangali
May Lam
PING
Frits Broers
Classic Narcicist
Jack & Jill
Nana
Monique Mijnals
Shalini Bholasing
Chris Groot
Amos Ben-Tal
HK3O (Haags Klezmer Trio)
HarMoney Music
Matisos
Unity
Serena
Stephen Summer
The Hotpots
Margot Gerretsen
Harry van Kleef
Sara Kapika